News

Solicitarile psihice in sport

Este cunoscut faptul ca solicitarea face parte din viata, ca organismele vii se adapteaza la mediu printr-un proces de echilibrare si reechilibrare intre aceastea si propria fiinta. Personalitatea sportivului se va dezvolta, se va adapta si autoregla atat la solicitarile activitatii, desfasurata in mediul social, cat si la propriile scopuri si aspiratii.

Caracterizarea efortului la inot

Specialiștii sunt astazi de acord, că efortul depus de înotatori, atât in antrenamente, cât și în concursuri, este un efort de mare rezistență în regim de forță. Ponderea acestor calități diferă în funcție de exercițiile din lecție sau de distanțele din competiție, dar procentul cel mai mare revine permanent rezistenței. Alaturi de aceste calități un rol important revine mobilități articulare, cu localizări diferite, în funcție de un procedeu sau altul, favorizând în cel mai mare grad eficiența tehnicii.

Cupa Hyperion – Brasov, 28-29 Mai

Editia a II -a Cupei Hyperion a gazduit 26 de cluburi sportive din tara si Republica Moldova, avand la start un numar de 451 de sportivi plini de energie si motivație.

Pagini