Matei David

Matei David
Instructor - antrenor de inot
+4 0722293513

Cel mai probabil sunt un instructor de înot atipic, pentru că m-am format și am profesat ca arhitect în ultimii șaisprezece ani. Gândirea analitică îmi dă o abordare transversală a problemelor, găsind soluții originale din direcții neașteptate. Lucrând în proiecte complexe, am învățat să îmi ascult clienții și să le citesc nevoile ca mai apoi să transpun aceste metode în apă.

M-am apucat de înot de la zero în anul 2016 făcând dintr o pasiune un stil de viață. Am ajuns pe podium la mai multe competiții naționale iar totul a culminat în anul 2021 când am participat pentru prima dată la Campionatul Național de Înot Masters, unde am fost medaliat la toate problele pentru care am concurat. Nu mi-aș fi putut imagina că asta este posibil, dar acum știu cum pot construi plăcere și motivație pentru înot în cei pe care îi instruiesc, fie ei de 3 sau de 63 de ani. Și asta, pentru că sunt demonstrația vie că ”prea târziu” sau ”nu pot” nu sunt argumente valide. În curând voi deveni antrenor certificat CNFPA și în paralel studiez tehnici de echilibrare posturală și motricitate. Aceste metode mă ajută să diversific abordările lecțiilor de înot, să fiu maleabil și echilibrat în practica instructajului de natație.

Voi susține mereu bucuria de a fi în apă înaintea unei tehnici perfecte pentru că sunt convins că doar prin încurajarea unei pasiuni se pot naște continuitatea și performanța.